fbpx
verk

Volkswagen Groups Gymnasiumturné

Volkswagen Group gör tillsammans med Micke Kågered besök på olika fordonsgymnasium runtom i Sverige. Som elev får du chansen att prata racing, elektrifiering, men även lyssna på lokala återförsäljare till Volkswagen Group, som kanske efter studietiden blir din nya arbetsgivare.

När kommer vi till din skola? Se schemat nedan.

däck mekaniker

Framtida medarbetare

En viktig del i skolbesöken är att en lokal Volkswagen-återförsäljaren är med för att presentera sig själv, sin anläggning och berätta om hur det är att jobba inom organisationen.

För de lokala återförsäljarna är det viktigt att du som elev får en bra start i branschen och att du ska känna igen dig och vilja arbeta med Volkswagens märken. Du får även chans att lyfta frågor och funderingar och vet du redan nu vad du vill fråga kan du använda formuläret så skickas din fråga direkt till respektive föreläsare. Vår gymnasiumturné gör vi tillsammans med Micke Kågered, vilket blir en perfekt mix av racing och “vardag”.

– Vi är tacksamma för det samarbete vi har med Kågered. Eleverna på våra fordonsgymnasium är en viktig målgrupp att nå för att bygga vår rekryteringsgrund och möjligheten att få komma ut och besöka dem värderar vi högt, säger Nils Simonsson, marknadschef på Volkswagen Group Sverige.

Micke Kågered Racing

Micke Kågered har racingteam verksamma på elitnivå inom både banracing och dragracing. Verksamheten finns belägen utanför Linköping och drivs sedan starten 1994 av Micke Kågered som är EM-Mästare i dragracing och inne på sin 14e säsong på banan. Volkswagen Group Sveriges samarbete med Kågered hoppas kunna locka nästa generations medarbetare in i branschen.

Micke Kågered har ett upplägg där han under besöken förklarar hur det är att vara mekaniker, tekniker och hur det är att jobba inom olika verksamheter. Han pratar också mycket racing och racingverksamhet. Med till besöken har han en trailer med en Golf GTI i STCC utförande som används vid tävlingar och en Passat GTE. Hans genomgångar är mycket uppskattade hos såväl lärare som elever.

rally snabb bil

Schema

Datum Skola
Tisdag 4/10 Oscargymnasiet
Onsdag 5/10 Lars Kaggskolan
Torsdag 6/10 Törnströmska Gymnasiet
Fredag 7/10 Kungsmadskolan
Måndag 10/10 Karlfredsgymnasiet (Modellvägen 2)
Tisdag 11/10 Haraldsbo gymnasiet
Onsdag 12/10 Bessemerskolan
Torsdag 13/10 Borgarskolan
© 2023 Verkstadsjobb. Alla rättigheter reserverade. Integritetspolicy.