Artiklar & filmer

Hur är det att arbeta med Volkswagen, Audi, SKODA eller SEAT? Vi har frågat de som vet.

Så kan du påverka din lön som mekaniker

I en bransch där efterfrågan av duktiga tekniker är stor finns potential att både höja sin lön och utvecklas inom yrket. Läs mer om faktorer som påverkar och vad som kan vara bra att tänka på inför lönesamtalet.

Läs hela artikeln

Från tekniker till servicechef

Ricard Hedenström berättar om resan från tekniker till servicechef på Volkswagen Smista - en av Sveriges modernaste VW-anläggningar

Öppet Hus för ungdomar på Sveriges modernaste VW-verkstad

I februari fick blivande gymnasieelever chansen att se hur det kan vara att arbeta i bilbranschen. Hos Volkswagen Smista fick de träffa mekaniker, servicerådgivare och säljare som berättade om sina yrken och vägen dit. På plats fanns även Lestrup Racing och Stockholms Transport- och Fordonstekniska Gymnasium (STFG). Häng med och se hur dagen såg ut!

I Södertälje utbildas bilexperter

Alla Volkswagens servicetekniker är specialutbildade på den senaste tekniken. Det gör att dem till experter på Volkswagens olika bilmodeller. Och alla börjar på skolan i Södertälje.

Läs hela artikeln

Att arbeta på Volkswagenverkstad

Häng med när servicetekniker Andreas Matteoni uppdaterar programvaran i en Scirroco R. I dagens bilar är det allt mer teknik och data, så det är viktigt att ha bra mekaniker som Matteoni som hänger med i utvecklingen och vet vad han ska göra.

Skriande behov av fordonstekniker

Vill du vara garanterad jobb efter gymnasiet? Och jobba i en bransch med ständig utveckling; teknik, bilar och nya utmaningar? Då är fordonstekniker ett jobb för dig! Bilbranschen behöver rekrytera 5 800 fordonstekniker de närmaste tre åren, enligt Motorbranschens Yrkesnämnder.

Läs hela artikeln

Drömjobbet fanns hos Volkswagen

Volkswagen magasin hälsar på serviceteknikern Elin på hennes arbetsplats på Volkswagen Kista. Hon arbetar i fräscha och ljusa verkstadslokaler i direkt anslutning till både kontor och leveranshall.

Läs hela artikeln